Apollostreet logo
background image

Speelfilm

SurinameBy Pathé

Een schaakspel breekt los als Winston de strijd aangaat met justitie én de onderwereld.

De eerste Pathé Thuis original

Suriname is een misdaaddrama en een remake van de gelijknamige film uit 2011. Het verhaal draait om Winston Righter, een man met een duister verleden, die zich heeft opgewerkt van een succesvolle zakenman tot minister van Natuurlijke Hulpbronnen, maar voor Righter is dit niet genoeg.

Hij heeft de ambitie om de machtigste man van het land te worden en besluit daarom zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap. Echter, zijn criminele verleden blijkt een belemmering te vormen voor zijn politieke aspiraties. De film toont het kat-en-muisspel tussen Righter, het rechtssysteem en de onderwereld van Suriname, terwijl hij worstelt met zijn verleden en zijn honger naar macht. Het verhaal biedt een boeiende kijk op politieke ambitie, persoonlijke kwellingen en morele dilemma's.

Van script tot bioscoop

In een buitengewoon snelle ontvouwing van gebeurtenissen, werd de film "Suriname" in slechts één jaar tijd gerealiseerd, vanaf de allereerste woorden op papier tot aan de bioscooppremière. Danny Leysner maakte hiermee zijn regiedebuut, en zo ontstond de eerste Pathé original op het witte doek.

Geproduceerd door Studio Vizaviz en Pathé.

Achter de schermen

Wat is er nodig om Suriname te maken?

Neem een kijkje op de set van "Suriname" waarin een gepassioneerd team zich met ongeëvenaarde toewijding heeft ingezet tijdens 40 intense draaidagen met vele uitdagingen.

Brand Story